Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.

Welkom bij basisschool De Richtingwijzer

Samen, Vieren, Leren, Spelen. Daar draait het om op christelijke basisschool De Richtingwijzer in Zeewolde. Onze school, centraal gelegen in de Kruiden-, Struiken- en Vlinderbuurt, staat er om bekend om alles uit het kind te willen halen.

 

 Lees meer over De Richtingwijzer

 

 

Afbeelding bij De Richtingwijzer

×Afbeelding bij De Richtingwijzer

De Richtingwijzer

Samen, Vieren, Leren, Spelen. Daar draait het om op christelijke basisschool De Richtingwijzer in Zeewolde. Onze school, centraal gelegen in de Kruiden-, Struiken- en Vlinderbuurt, staat er om bekend om alles uit het kind te willen halen.

 

In de groepen 3 tot en met 8 wordt er twee per jaar een groepsplan gemaakt voor de vakken rekenen, begrijpend lezen, technisch lezen, taal en spelling. Deze plannen worden mede gemaakt naar aanleiding van de toetsen. Op De Richtingwijzer bieden we bovenstaande vakken aan op 3 niveaus zodat iedere leerling op zijn niveau instructie krijgt. Daarnaast kijken we, na de Cito toetsen, wat we willen bereiken de komende periode. We stellen streefdoelen per leerjaar. Dit noemen we opbrengst gericht werken.

 

Dit schooljaar zijn we gestart met Meervoudige Intelligentie. Dit houdt in dat we variëren in ons aanbod, zodat de leerstof interessanter wordt en beter beklijft. Door kinderen te laten kiezen op grond van hun eigen talenten zorgen we er voor dat ieder kind resultaat behaalt waar het trots op is. Deze Meervoudige Intelligentie is terug te zien bij het werken met hoeken in groep 1 / 2, Wereld Oriënterende thema’s in groep 3 / 4 en Geschiedenis in groep 5 t/m 8.

 

De Richtingwijzer maakt gebruik van de kennis en vaardigheden van twee intern begeleiders, een onderwijs assistent, een gedragsspecialist en twee cultuurcoördinatoren. De gymlessen worden verzorgd door de lokale sportmakelaar. Gediplomeerde vakleerkrachten verzorgen de spellessen, de leerkrachten de materiaallessen.

 

Voor meerbegaafde leerlingen is er de Plusklas. Dit is een samenwerkingsverband met collega-scholen Het Mozaïek en De Regenboog.

 

De Kanjertraining werkt preventief als het gaat om groepsontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden. Juist doordat we vooraf aan de slag gaan, een eventueel conflict bespreken en oefenen hoe je zou moeten en kunnen handelen, loopt een ruzie minder snel uit de hand. Onze school is voorstander van deze manier van werken.

 

Op school is er een Leerlingenraad. Leerlingen vanaf groep 4 nemen zitting in deze raad. Eens per 4 weken komt de Leerlingenraad samen om te praten over onderwerpen als netheid in en rond de school, mee beslissen in nieuw aan te schaffen buitenspelmateriaal of vieze wc’s. De deelnemende kinderen voelen zich meer verantwoordelijk voor de school en brengen dit over op de andere kinderen. De directeur, Corien Donken, is de voorzitter van deze enthousiaste club kinderen. 

 

De Richtingwijzer is onderdeel van stichting Codenz. Bij deze protestants christelijke onderwijs stichting zijn 9 scholen aangesloten in de gemeenten Dronten (6 scholen) en Zeewolde (3 scholen). De uitgangspunten van Codenz zijn: betrokkenheid, bezieling, uitdaging, verbondenheid en vertrouwen.

Afbeelding bij Privacyreglement

×Afbeelding bij Privacyreglement

Privacyreglement

Privacyreglement

De Richtingwijzer

Samen, Vieren, Leren, Spelen. Daar draait het om op christelijke basisschool De Richtingwijzer in Zeewolde. Onze school, centraal gelegen in de Kruiden-, Struiken- en Vlinderbuurt, staat er om...

Lees verder Lees verder

    • AgendaDeze maand

      Volledige agenda
      klik willekeurig op de pagina om dit venster te sluiten

Gerealiseerd door het OS-Scholenpakket - Uw school online