Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.

ICT


ICT wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. We proberen op De Richtingwijzer zoveel mogelijk mee te gaan in de digitale maatschappij, zonder daarbij het 'werken op papier' uit het oog te verliezen.

Wij werken op school met chromebooks. Op dit moment zijn er 60 chromebooks op school aanwezig, welke kinderen kunnen gebruiken voor de oefensoftware van rekenen en spellling, het opzoeken van informatie voor Vier Keer Wijzer en het inleveren van opdrachten bij de leerkracht. Alle kinderen hebben een google account waarmee ze documenten kunnen opslaan, bewerken, delen en binnen de stichting Codenz met elkaar kunnen mailen, wanneer ze samen bijvoorbeeld aan een opdracht werken.

 

 

Enkele voorbeelden hoe wij ICT inzetten binnen ons onderwijs:

- leraren maken gebruik van het digibord

- leerlingen maken gebruik van google docs, gmail en oefensoftware.

- leerlingen zoeken informatie voor Vier Keer Wijzer

- leerlingen maken een werkstuk met een verzorgde lay-out

- De Richtingwijzer heeft een internetprotocol

- leerlingen ondertekenen aan het begin van elk schooljaar een 'computercontract' , hierin staan regels en afspraken die er zijn gemaakt over het computergebruik.

 
Gerealiseerd door het OS-Scholenpakket - Uw school online