Deze website is niet goed met deze oude versie van Internet Explorer te bekijken. We raden u aan om naar de nieuwste versie van Internet Explorer te upgraden of gebruik te maken van Google Chrome of Firefox.

Lente


        

 

Lente Lente Lente Lente Lente Lente Lente

 

Weer beginnen na een vakantie is altijd even wennen, deze keer hadden de kinderen geluk, met een extra dag vakantie! Hopelijk zijn alle kinderen weer goed uitgerust en hebben ze er weer zin in om naar school te gaan.

 

De komende periode gaan we weer een tekening maken in het "teken je verhaal" plakboek. Vanaf volgende week gaan we weer beginnen met een nieuw thema van Onderbouwd, deze keer is dat de "lente".  De werkjes zijn vanzelf weer te bewonderen in de groep. 

 

Vanaf deze week begint juf Lauranne voor 4 morgens in de week, bij ons in de groep. We vinden het fijn dat ze bij ons komt werken en we hopen dat een een gezellige tijd heeft op de Richtingwijzer. De kinderen kennen juf Lauranne natuurlijk al wel, want ze heeft al 4 keer een donderdagmorgen gewerkt in de groep.

 

De kinderen zijn erg aan het genieten van de Kanjertraining op dit moment. Ze vragen iedere dag of we dit nog gaan doen. Het laatste spelletje wat we gedaan hebben is dan ook wel heel spannend. Een kind krijgt een blinddoek vor en zit voor in de klas. Een ander kind wordt dor juf naar voren geroepen. Dit kind mag  heel stil dor de kring lopen, zonder iets te zeggen een ander kind bij de hand pakken en meenemen naar voren. Dan gaat het ene kind het andere kind omschrijven en mag het geblinddoekte kind raden wie er staat. De kinderen vinden het reuze spannend, maar zijn er wel erg goed in! Hier gaan we de komende tijd nog mee verder. Ook vertel ik regelmatig een Kanjerverhaal en ook daar luisteren de kinderen intensief naar.

 

Voor de kinderen van groep 2 hebben we sinds de kerstvakantie de Smiley werkjes. Dit zijn 10 extra werk bladen voor de kinderen die ze zelfstandig moete gaan maken. In 3 weken tijd moeten ze 6 opdrachten af hebben, dus 2 bladzijden per week. Het lukt ook al een aantal kinderen om alle 10 de bladzijden  af te hebben in 3 weken tijd. De kinderen leren zo zelf inplannen wanneer ze hier aan gaan werken. Iedere 3 weken introduceer ik weer een nieuw boekje in de kleine kring. Groep 1 speelt dan heel stil. groep 2 zit in de kleine kring om mij heen en krijgen te horen wat ze per bladzijde mogen doen. Ze hoeven niet op volgorde te werken, ze mogen in willekeurige volgorde een bladzjde maken. Hebben ze het goed, dan krijgen ze een ronde sticker en hier maken de kinderen een smiley van, vandaar de Smiley werkjes.

 

Op de maandag en de donderdag mogen de kinderen van groep 2 lezen in een Botje boekje. Het is de bedoeling dat de kinderen die dit leuk vinden het boekje voor scholtijd mwt papa of mama lezen. Dan leggen ze de lijst, het boekje en een ik wil graag lezen kaartje op hun tafel en mogen ze het in de loop van de dag ook nog aan mij voorlezen. Is het gelukt, dan mogen ze ht bolletje op hun lijst voor het boekje inkleuren. Een aantal kinderen van groep 2 zijn al heel fanatiek aan het lezen, fijn!

 

De kinderen van groep 2 hebben ook al veel letters aan geboden gekregen. Alle letters worden ondersteunt door een gebaar. Deze letters zijn nu aangeboden: s, p, k, e, b, o, w, m, r, i en de v. De kinderen kennen de gebaren erg goed en het geeft een aantal kinderen een goede ondersteuning, dus misschien is het wel leuk om hier this eens naar te vragen?

 

 De kinderen van groep 1 krijgen op de dinsdag en regelmatig ook op de donderdag een werkje aangeboden, vanuit Onderbouwd. Dit is voor hen vaak al erg wennen, zoveel werken!

 

Kortom; er wordt hard gewerkt door alle kinderen.  

 

Hieronder volgt een overzicht voor de periode tussen de voorjaarsvakantie en de meivakantie:

 

Maandag 6 maart  Kinderen groep 1/2 vrij i.v.m. studiedag

Donderdag 9 maart Esther Cahsay voor groep 1/2

Maandag 13 maart t/m vrijdag 17 maart kijkochtenden in de groep

Dinsdag 14 maart Corien vor de groep

Dinsdag 14 maart  Met de Fiepbus mee

Donderdag 16 maart Esther v. G. voor de groep

Maandag 27 maart t/m vrijdag 31 maart inschrijven 10 minute gesprekken grote hal

Donderdag 30 maart Esther v. G. voor de groep

Maandag 3 april Corien voor de groep

Maandag 3 april 10 minuten gesprekken

Donderdag 6 april 10 minuten gesprekken

Donderdag 13 april Paasdienst, Paasbrunch. De kinderen zijn om 13.15 vrij.

Vrijdag 14 april Goed Vrijdag De kinderen zijn vrij

Maandag 17 april Tweede Paasdag De kinderen zijn vrij

Dinsdag 18 april Corien voor de groep

Donderdag 20 april Esther v. G. voor de groep

Vrijdag 21 april Koningsspelen

Zaterdag 22 april t/m zondag 7 mei Meivakantie

 

Alvast voor in de agenda:

 

Op vrijdag 12 mei krijgen de kinderen een brief mee over het kleuterfeest

Op maandag 15 mei hangt de intekenlijst voor begeleiden op het kleuterfeest aan de deur

Op donderdag 1 juni vieren we he kleuterfeest

 

Dit was het voor nu. Als u nog vragen heeft, dan horen wij dit graag!

 

Esther C., Corien en Esther v. G.

 

 
Gerealiseerd door het OS-Scholenpakket - Uw school online